معرفی خدمات

کلینیک گفتار درمانی کودکان

کلینیک گفتار درمانی کودکان

اختلال گفتار و زبان نقصی است که به موجب آن فرد نمی‌تواند واژگان مناسب را به راحتی انتخاب کند و جملاتی بامعنی را بیان کند. همچنین بیمار به سهولت متوجه گفته‌های دیگران نمی‌شود. ممکن است کودک گفتار دیگران را نتواند درک کند، افکار خود را نتواند در قالب واژگان بیان کند یا دچار هر دو اختلال باشد.

وقتی سخن از کلینیک گفتار درمانی کودکان به میان می آید، نام کلینیک سیرن هم با آن به خاطر می آید. گفتار درمانی کودکان از خدمات تخصصی کلینیک سیرن می باشد. در این مقاله سعی بر بسط این موضوع داریم، ابتدا مشکلات رایج گفتاری کودکان را بررسی میکنیم و در ادامه به شاخصه های کلینیک گفتار درمانی کودکان خوب میپردازیم.

با ما همراه باشید تا اختلال های گفتاری کودکان را شناسایی و برای آنها چاره بیاندیشیم.

مشکلات گفتاری کودکان

گنجینه لغات کودک دچار اختلالات گفتار و زبان بسیار محدود است، کودک فقط واژگان پایه را بلد است و بنابراین جملاتی کوتاه و ناقص را تولید می‌کند که از نظر دستوری نیز بدون اشتباه نیست. درحالی که هم‌سن و سالان به راحتی با هم صحبت می‌کنند و برای هم داستان و لطیفه تعریف می‌کنند، کودک دچار اختلال زبان نمی‌تواند مکالمات را به خوبی دنبال کند و متوجه جنبه طنزآمیز لطیفه نمی‌شود.

همچنین کودک جملاتی دوکلمه‌ای را به زبان می‌آورد و از پاسخ دادن به سوالات ساده درمی‌ماند. نخستین گام موثر برای والدین این گروه از کودکان کسب اطلاعات بیشتر درباره اختلالات گفتار و زبان کودکان است.

اختلالات گفتار و زبان کودکان درک مکالمات دیگران و بیان افکار و احساسات از طریق گفتار را برای کودک دشوار می‌سازد. همچنین این اختلال‌ها بر شیوه فراگیری و اجتماعی شدن کودک نیز اثر نامطلوبی به جا می‌گذارد.

اگر فرزند شما نیز از اختلال زبان رنج می‌برد، باید بدانید که تنها نیستید، بلکه اختلال زبان مشکلی شایع در میان کودکان محسوب می‌شود و خوشبختانه راه‌های فراوانی برای درمان آن وجود دارد که بهترین آن مراجعه به یک کلینیک گفتار درمانی کودکان خوب است.

مشکل در گفتار کودک در سنین ابتدایی زندگی باید جدی گرفته شود. این اختلالات انواع مختلفی دارد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد. البته شناسایی انواع مختلف آن برای والدین و مربیان خیلی کار راحتی نیست پس کار یک گفتاردرمانگر است. برای شناسایی مشکلات گفتاری میتوانید به یک کلینیک گفتار درمانی کودکان خوب مراجعه کنید.

  • آپراکسی گفتاری
  • دیس آرتری
  • آفازی
  • لکنت زبان
  • نوک زبانی یا لیسپینگ
  • تاخیر گفتاری

البته به غیر از انواع نام برده شده در بالا، اختلالات گفتاری به دلایل دیگر نیز می تواند ایجاد شود.

سه نوع اختلال زبان وجود دارد :

  1. اختلال زبان دریافتی : کودک به خوبی متوجه صحبت‌های دیگران نمی‌شود.
  2. اختلال زبان بیانی : کودک نمی‌تواند افکار و اندیشه‌های خود را به روشنی به زبان بیاورد.
  3. اختلال زبانی مختلط دریافتی بیانی : کودک هم در درک گفتار دیگران و هم در صحبت کردن مشکل دارد.

اختلالات گفتار و تکلم کودکان ممکن است اکتسابی یا رشدی باشد. اختلال زبان اکتسابی، مانند زبان پریشی، پس از آسیب دیدگی یا ابتلا به بیماری عصبی، مانند سکته مغزی یا آسیب دیدن سر، بروز می‌یابد.

اختلال زبانی رشدی در میان کودکان شایع‌تر از نوع اکتسابی است. کودکان دچار اختلال‌های زبانی رشدی غالباً دیرتر از هم‌سن و سالان خود شروع به حرف زدن می‌کنند. این تاخیر ارتباطی به میزان هوش کودک ندارد. در واقع کودکان دچار اختلال‌های زبان رشدی معمولاً از بهره هوشی متوسط یا بالاتر برخوردار هستند. کودک معمولاً قبل از 4 سالگی در مهارت‌های دریافتی و اکتسابی به مشکل برمی‌خورد.

برای چه مواردی به کلینیک مراجعه کنیم؟

در صورتی که موارد زیر را در کودک خود یافتید می بایست حتماً به یک کلینیک گفتار درمانی کودکان مراجعه کنید تا بدین وسیله مهارت‌های تکلمی و گفتاری او تقویت گردد:

  • تعداد کلمات: در صورتی که دامنه لغات کودک شما در ۱۸ ماهگی از ۲۰ کلمه کمتر است و در دو سالگی از ۵۰ کلمه کمتر می باشد.
  • تعداد صداها: در صورتی که کودک شما برای ادای کلمات از چند صدای محدود استفاده می کنند
  • درک ضعیف: در صورتی که کودک شما در سن دو سالگی نتواند درک صحیحی از یک جمله داشته باشد به عنوان مثال اگر به او بگوییم برو لباس خود را بیاور نتوانند جمله را بفهمد.
  • ضعف ارتباط اجتماعی: در صورتی که کودک شما در نحوه ارتباط اجتماعی با دیگران مشکل داشته باشد.
  • گفتار نامشخص و خام: یک کودک دو ساله باید بتواند جمع کلمات را به هم متصل کند و جمله بسازد و در صورتی که کودک شما نتوانند این کار را انجام دهد می بایست مورد بررسی قرار بگیرد.

کودک یک ساله گفتار را به‌صورت تک‌ کلمه شروع می‌کند. وقتی سنش به یک سال و نیم می‌رسد، تعداد کلمات افزایش می‌یابد و در ۲ سالگی می‌تواند جمله‌های ۲ کلمه‌ای بگوید. به‌تدریج دامنه کلمات و جمله‌ها و گفتار پیوسته کودک کامل‌تر می‌شود.

هر کودکی رشد زبان را مثل سایر توانایی‌های رشدی- حرکتی در سن مشخصی پشت سر می‌گذارد و همان‌طور که مثال زدم، در هر مرحله نشانه‌هایی از رشد زبان بروز می‌کند. توجه به این نشانه‌ها مشخص می‌کند کودک تاخیر گفتاری دارد یا نه. مثلا اگر در ۲ سالگی هنوز کودکی قادر به بیان تک‌‌کلمه نیست، والدین باید به یک کلینیک گفتار درمانی کودکان مراجعه کنند.

اختلالات رایج گفتاری در کودکان

اختلالات بیانی

اختلالات بیانی برخی از اختلالات گفتاری رایج برای کودکان است. اغلب کودکان معمولاً دوره ای را پشت سر می گذارند که نمی توانند برخی از صداهای همخوان را به درستی بیان کنند با این حال آنها باید با افزایش سن از این خطاهای گفتاری رد شوند. اگر کودکی چند صدا دارد که اشتباه میگوید و این خطاها با گذشت زمان بهبود نمی یابند ما به این اختلال به عنوان یک اختلال در بیان اشاره میکنیم

اختلال واجی

به خاطر داشته باشید که نوع دیگری از اختلال گفتاری به نام اختلال واجی وجود دارد این به مشکل در تلفظ صداهای مشابه اشاره دارد خطاهای گفتاری در یک اختلال واج شناختی بسیار شبیه الگو هستند به عنوان مثال اگر کودکی تمام صداهای پایانی را از کلمات خود حذف کند به این حذف صامت نهایی می گوییم که یک اختلال واجی است.

لكنت

لکنت نیز می تواند در گفتار برخی از کودکان رخ دهد. زمانی است که در جریان عادی گفتار اختلال ایجاد شود. ممکن است در گفتار یک فرد مکث هایی وجود داشته باشد، ممکن است صداها را در کلمات تکرار کنند یا ممکن است صداها را در کلمات طولانی کنند لکنت اغلب در سنین ۲ تا ۶ سالگی رخ می دهد. حدود ۲۵ درصد از کودکانی که لکنت دارند این مشکل تا بزرگسالی ادامه می یابد

شاخصه های کلینیک خوب

در صورتیکه میخواهید یک کلینیک گفتار درمانی کودکان عالی را انتخاب کنید به ایتم های زیر دقت کنید.

گفتار درمانگر خوب

  1. گفتاردرمان باید صبور باشد
  2. دارای مدرک تخصصی گفتاردرمانی باشد
  3. با سابقه کاری بالینی باشد
  4. شراکت فعال در دوره های اموزشی سالانه داشته باشد تا علمش به روز باشد
  5. شنونده خوبی باشد و به صحبت ها و شکایات شما اهمیت زیادی بدهد
  6. مشاهده گر خوبی باشد و به علایم مراجعه کننده چه در اتاق گفتار درمانی چه بیرون از فضای گفتار درمانی دقت کند
  7. شما را در جریان درمان شریک کند
  8. با مراجع خود ارتباط مناسب ایجاد کند
  9. به صورت مداوم مراجع خود را مورد ارزیابی قرار دهد
  10. در جریان کامل تمام درمان های دیگر مراجع خود باشد.

بهترین فضای ممکن

  1. اتاق گفتار درمانی باید به اندازه کافی بزرگ باشد
  2. نور کافی داشته باشد
  3. ایمن باشد و پنجره ها قفل کودک داشته باشند
  4. کف پوش مناسب داشته باشد
  5. دارای بهترین وسایل درمانی و کمک آموزشی باشد
  6. دارای تجهیزات پزشکی کامل و البته مورد نیاز باشد
  7. تجهیزات پزشکی و غیر پزشکی کاملا بهداشتی و تمیز باشند
  8. دارای وسایل آموزشی و کمک اموزشی کافی باشد
  9. دارای جعبه کمک های اولیه باشد
  10. دارای تجهیزات الکترویک مانند کامپیوتر و ضبط صوت و…باشد
  11. صندلی های راحت در سایز مناسب کودکان و بزرگسالان داشته باشد
  12. وسایل کاملا ایمن و بی خطر باشند

جمع بندی

اختلالات گفتار و زبان کودکان، مشکلاتی در درک و بیان کودک ایجاد میکند که میتواند بر رشد اجتماعی و تحصیلی کودک اثر گذار باشد. این اختلالات که در مقاله بررسی شد، میتوانند با مراجعه به یک کلینیک گفتار درمانی کودکان ممتاز، که شاخصه های آن بالاتر بررسی شد، به بهترین شکل درمان شوند. والدین با شناسایی نشانه های اولیه و هوشیاری میتوانند با مراجعه زودهنگام به کلینیک در درمان موثر اختلالات کمک کنند.

کلینیک گفتار درمانی کودکان سیرن

مجموعه سیرن ، یک مجموعه مجهز با کادری مجرب بوده که ارائه دهنده تمام خدمات گفتاردرمانی ،کاردرمانی ،روانشناسی ،هنردرمانی ،موسیقی درمانی برای شما عزیزان است.
ما در کلینیک در تمام مراحل درمان در کنار شما خواهیم بود و با پیگیری مستمر از میزان رضایت و پیشرفت شما مطمئن خواهیم شد.

خدمات گفتار درمانی کلینیک سیرن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *