روانشناسی
گفتاردرمانی یکی از رشته های توانبخشی میباشد که وظیفه ی بسیار مهم گفتاری، صوت و بلع را در انسان ها برعهده دارد. به فردی که خدمات گفتاردرمانی را بر عهده دارد گفتاردرمان یا speech therapist که به اختصار به آن SLP گفته میشود میگویند. گفتاردرمان باید به علوم مختلف فیزیولوژی، آناتومی دهان و نواحی اطراف و برخی دیگر تسلط کافی داشته باشد. همچنین آگاهی از کارکرد های مختلف مغز که در ارتباط با بخش های گفتاری میباشند نیز از علومی میباشد که گفتاردرمان ها باید به آن تسلط داشته باشند. تمامی این دروس در دانشگاه های علوم پزشکی آموخته میشوند بنابراین این رشته به صورت تجربی آموخته نمیشود و حتما باید در دانشگاه های علوم پزشکی تدریس شوند. همچنین تمامی افرادی که گفتاردرمان میباشند دارای کد نظام پزشکی میباشند که با مراجعه به سایت نظام پزشکی میتوانید از هویت آنان مطلع شوید.
گفتاردرمانی میتواند در بسیاری از سنین از کودکی تا بزرگسالی خدمات درمانی را ارائه دهد. شاید با اولین چیزی که بعد از شنیدن گفتاردرمانی به ذهن ما برسد بیماران لکنت میباشند اما جالب است بدانید بسیاری از افرادی که نمیتوانند به دلایل مختلف صحبت کنند و دارای مشکلات گفتاری میباشند از خدمات گفتاردرمانی میتوانند استفاده نمایند. همچنین بیمارانی که در بلع و غذا خوردن و نیز کسانی که در زیر و بمی صدای خود دچار مشکل میباشند نیز از خدمات گفتاردرمانی نیز میتوانند بهرهمند شوند.بنابراین دامنه ی فعالیت افراد گفتاردرمانان بسیار گسترده میباشد.افراد زیادی میتوانند به گفتاردرمانی احتیاج پیداکنند. بیماران کودک و بزرگسال و سالمندان میتوانند از خدمات گفتاردرمانی استفاده نمایند. به صورت کلی گفتاردرمانی را میتوان به 2 بخش تقسیم بندی کرد.گفتاردرمانی در کودک و گفتاردرمانی در بزرگسالان. بنابراین متخصصین گفتاردرمانی نیز در این 2 حیطه تخصص پیدا میکنند و ارائه ی خدمت دارند.
گفتار درمانی یا پاتولوژی گفتار و زبان یکی از شاخه های توانبخشی می باشد که به آسیب شناسی اختلالات مربوط به گفتار و زبان می پردازد. در واقع گفتار و زبان (در ادامه به تفاوت گفتار و زبان نیز پرداخته ایم) بخش بسیار مهمی از ارتباط برقرار کردن با دیگران است.گفتاردرمانگر یا پاتولوژیست گفتار و زبان کسی است که به ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات مرتبط با گفتار و زبان و بلع می پردازد. در واقع گفتاردرمان، ارتباط درمانگر است. همانطور که گفته شد بخشی از ارتباط، صحبت کردن است. ما می توانیم با خواندن و نوشتن، زبان بدن، حالات چهره ای و حتی با تماس چشمی با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم.
از دیگر رشته های توانبخشی میتوان به فیزیوتراپی، کاردرمانی، ارتوپدی فنی ، شنوایی شناسی و بینایی سنجی اشاره نمود. هدف کلیه افرادی که در حیطه توانبخشی فعالیت می کنند، استفاده از بالاترین توانایی ممکن از فرد توانخواه در جهت بهبود شرایط زندگی شخصی و اجتماعی فرد است. بنابراین گاهی هدف، درمان کامل فرد توانخواه نیست؛ بلکه تلاش برای استفاده از تمامی توانایی های فرد به بهترین شکل ممکن است.
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/sirenc/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/widget-base.php on line 223
Warning: Undefined array key -1 in /home/sirenc/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php on line 695